Prom na střední škole v USA

Prom na amerických středních školách je významná společenská událost ke konci školního roku, která se podobá školním plesům v ČR, avšak Prom je celkově více slavnostnější a studenti se na něj těší a připravují měsíce dopředu. Pro mnohé studenty znamená víc než jen formální taneční večer a zábavu se spolužáky. Je to událost, na kterou se těší celý školní rok. Je to mix plný emocí a vzrušení spojený v jeden nezapomenutelný večer.

Prom je trochu podobný Homecoming ale s tou odlišností, že holky mají dlouhé šaty a povolený vstup mají pouze dva nejstarší ročníky, tedy Juniors a Seniors. Už měsíce dopředu se kolem Promu vytváří skoro jakýsi rituál. Spolužáci horečně vybírají ty pravé šaty nebo obleky, řeší detaily večerního plánu a tajně doufají, že získají titul krále nebo královny večera. A pak přijde samotný večer - plný tance, smíchu, zábavy a fotografování.

Prom je také o vyjádření osobnosti studentů. Někteří studenti se snaží být odvážní a vypadat úplně jinak než všichni ostatní, a pak jsou tu ti, kteří jdou cestou elegance a klasičnosti. Ačkoli se někteří mohou zdát nervózní, že musí udělat všechno naprosto dokonalé, většina se nakonec jen nechá unést atmosférou a užívá si tu neopakovatelnou atmosféru promové noci.

Není pochyb o tom, že prom je jedinečný zážitek pro každého studenta, kdo se ho účastní. Je to ta chvíle, kterou si většina studentů pamatuje ještě dlouho po skončení studia.

Prom na amerických středních školách je zkrátka hodně podobný středoškolskému plesu. Obvykle se koná na konci školního roku a je to formální událost, která zahrnuje tance, různá vystoupení, fotografování a další zábavu. Nicméně, prom je vnímán jako událost s větší důležitostí a ceremoniálností než klasický středoškolský ples. Je to spíše jako slavnostní závěr středoškolského období, který studenti vnímají jako symbolický přechod do dospělosti.

Chtěli byste zažít Prom na vlastní kůži? Podejte si přihlášku na Stipendium na roční studium střední školy v USA a vyražte na rok studovat do USA, stejně jako mnoho českých studentů před Vámi!

 

Přečtěte si, jak Prom prožívali studenti CCI

Potřebujete s výběrem studia pomoci?

Poraďte se s Janou Rule, majitelkou CCI

konzultace zdarma
Poslední blog z Česka

Poslední blog z Česka

Ahoj všichni! Vítám vás zpět u mého blogu, který bude poslední z Čech. Pojďme si říct pár updatů, co se stali od posledního blogpostu. Probereme získání víza, let a moje pocity před odletem. celý příspěvek

Poslední blog z USA

Poslední blog z USA

Čauky všichni, vítejte zpátky u mého blogu – tentokrát již posledního. Pokud jste četli blog předchozí, tak víte, že už jsem nějaký ten pátek zpátky v Česku, a tak si myslím, že nastal čas se tu s vámi rozloučit. celý příspěvek