Homecoming

Homecoming je tradiční událostí na americké střední škole (kterou zažívají i čeští studenti při svém studiu v USA) většinou v období kolem září až října (na jednotlivých školách v USA se liší a může připadnout i na úplně jiný měsíc). Původně se dělal průvod a hrál se fotbal a absolventi (bývalí studenti) byli povzbuzováni k účasti nebo k tomu, aby se „vrátili domů“. Proto byla událost nazvána Homecoming (HOCO) čili návratem domů.

Nyní se obvykle koná jako formální „plesová událost“ pro současné studenty.

Každá střední škola má své vlastní tradice spojené s Homecoming a v závislosti na tom, kde žijete a na jakou školu chodíte, může Homecoming znamenat spoustu různých věcí. Doslova to může znamenat „návrat domů“, příležitost pro absolventy vaší školy navštívit svá dřívější místa studií, areál, hřiště, vidět staré přátele a učitele.

Někdy Homecoming zahrnuje přehlídku nebo velký fotbalový zápas, jako je zápas proti tradičním rivalům ze sousední školy. Pokud nejste sportovním fanouškem, může to být jediný fotbalový zápas, na který za celý rok půjdete. Často je korunován král a královna plesu.

Ale hlavní událostí Homecoming, většiny středních škol v Americe, je tanec. Ve skutečnosti je to hodně podobné, jako v těchto televizních seriálech ze střední školy: Pretty Little Liars (Prolhané krásky), Riverdale, Vampire Diaries (Upíří deníky). Homecoming je na středních školách tradicí a velkou slavností, bez ohledu na to, jak přesně se slaví. V nejtradičnějším formátu, který pojí všechny Homecoming slavnosti je taneční slavnost nebo chcete-li studentský ples, který má hodně společného s plesy, tak jak je známe u nás.

Chtěli byste zažít Homecoming na vlastní kůži? Podejte si přihlášku na Stipendium na roční studium střední školy v USA a vyražte na rok studovat do USA, stejně jako mnoho českých studentů před Vámi!

 

Přečtěte si, jak prožívali Homecoming někteří studenti CCI

Potřebujete s výběrem studia pomoci?

Poraďte se s Janou Rule, majitelkou CCI

konzultace zdarma
Konec sezóny

Konec sezóny

Jeden blog věnovaný speciálně atletice, jelikož to pro mě hodně znamená… celý příspěvek

Prom a end of the year meeting

Prom a end of the year meeting

Dnes se tu pobavíme, jak probíhá takový americký Prom. Také jde o poslední společnou schůzku s koordinátorkou a dalšími výměnnými studenty. celý příspěvek