Vánoce v USA

Vánoce v USA jsou obdobím, kdy se rodiny a přátelé odstřihnou od každodenního shonu a práce a věnují se více společnému času a radosti. Přestože existuje mnoho individuálních tradic, některé prvky jsou běžné po celé zemi.

V období před Vánocemi americké rodiny často zdobí své domy vánočními ozdobami. Exteriéry domů bývají osvíceny vánočními světly a v interiéru se často objevují vánoční stromečky, zdobené různými ozdobami a světly. Mnohé domy mají na vstupních dveřích věnce a především ve městech můžete zahlédnout okenní výzdobu a vánoční dekorace v ulicích, stejně jako tomu bývá u nás v České republice.

Vánoční stromeček

Vánoční stromeček je jedním z hlavních symbolů amerických Vánoc. Rodiny si vybírají živé i umělé stromečky, které poté společně zdobí. Tradičními ozdobami jsou koule, světýlka, řetězy a výzdoba na vrcholu stromečku. Většina domů má pod stromečkem spoustu vánočních dárků, které se otevírají buď večer 24. prosince, nebo ráno 25. prosince.

Štědrovečerní večeře

V den Štědrého večera si americké rodiny užívají společné vánoční večeře, které dominují tradiční pokrmy jako pečená krůta nebo vepřové maso, bramborový salát, zeleninové přílohy a různé dezerty. Po večeři se mnozí vydávají do kostela na vánoční bohoslužby.

Vánoční prázdniny

V období vánočních prázdnin mají Američané volno ze škol a práce, což jim umožňuje trávit více času s rodinou. Mnoho lidí využívá tuto dobu k cestování za svými blízkými nebo k účasti na vánočních akcích a oslavách.

Zábava a tradice

Důležitou roli v amerických Vánocích hrají i tradiční vánoční filmy a hudba. Lidé si rádi pustí klasické vánoční filmy, jako je „It's a Wonderful Life“ nebo „Home Alone“ (u nás také oblíbený Sám doma), a poslouchají tradiční vánoční písně, které vytvářejí atmosféru pohody a radosti.

Některá města pořádají vánoční trhy, kde si lidé mohou zakoupit vánoční dárky, dekorace a ochutnat tradiční vánoční pokrmy.

Mnoho lidí navštěvuje vánoční bohoslužby v kostele, zejména na Štědrý večer nebo na samotný Vánoční den.

V mnoha komunitách se konají i vánoční akce, jako jsou průvody vánočních oslíčků, koncerty, vánoční světelné show a další události, které přinášejí radost a atmosféru vánočních svátků.

Přestože mohou mít jednotlivé státy a oblasti USA své vlastní specifické vánoční tradice, tak obecně jsou Vánoce v USA spojeny s rodinnou pohodou, tradicemi a sdílením radosti s blízkými.

Chtěli byste zažít Vánoce v USA na vlastní kůži? Podejte si přihlášku na Stipendium na roční studium střední školy v USA a vyražte na rok studovat do USA, stejně jako mnoho českých studentů před Vámi!

Přečtěte si, jak prožívali Vánoce někteří studenti CCI

Potřebujete s výběrem studia pomoci?

Poraďte se s Janou Rule, majitelkou CCI

konzultace zdarma
Všechno zlé pro něco dobré

Všechno zlé pro něco dobré

Určitě jste celí najatí, jak se to vyřešilo. Určitě jste ty dny nervozitou nespali. Tak teďka vás vysvobodím a budete moct pokojně spát. SPOILER- je to pozitivní celý příspěvek

Konec léta v USA

Konec léta v USA

Ahoj, zdravím vás všechny znovu u dalšího blogu. Dnes bych se rád s vámi podělil o to, co nového se děje v USA a jak aktuálně vypadá život tady. celý příspěvek