Lyžování, anatomická laboratoř a Thanksgiving
Ahoj, vítám vás u dalšího blogu. Od posledního příspěvku se událo hned několik věcí, které podle mě stojí za zmínku, a tak vám o nich povyprávím.
Na tři dny jsme jeli lyžovat do hor. Sněhu tam bohužel moc nebylo a podmínky nebyly ideální. Většina sjezdovek byla zavřená, což byla škoda, ale ty, které zůstaly otevřené, byly celkem v pohodě a dalo se na nich docela dobře lyžovat. I když to nebylo úplně perfektní a počasí nám moc nepřálo, byl to příjemný výlet a změna od běžných dní. Jsem rád, že jsem si mohl aspoň trochu zalyžovat a strávit čas na horách. Máme v plánu jet někdy znova, tak snad už bude víc sněhu a lepší podmínky.
Thanksgiving jsme slavili o den později a byli u toho i prarodiče hostitelské rodiny. Připravovali jsme dva krocany, jednoho jsme udili a potom dodělali v troubě a druhého jsme smažili, což mi přišlo trochu šílené, takhle ponořit celého krocana do oleje. Jídla bylo opravdu hodně a výběr příloh byl veliký, od batátů až po nádivku. Celý den byl převážně o jídle a tak to mám rád.
Ve škole jsme měli v rámci předmětu anatomie návštěvu Colorado State University, kde jsme se šli podívat do anatomické laboratoře. V laboratoři měli lidské orgány a mrtvá lidská těla, která se používají k výuce. Všechno jsme si mohli nejen dopodrobna prohlédnout, ale dokonce jsme se mohli všeho i dotýkat. Byl to hodně silný a zajímavý zážitek.
Už tady také začala zima. Několik dní sněžilo a byla docela velká zima, ale pak se počasí zase rychle změnilo a výrazně se oteplilo. Zároveň se blíží konec pololetí, takže ve škole postupně přibývá práce, máme tedy ted’ víc testů, úkolů a projektů.
Také se blíží vánoce, takže jsme začali s vánoční výzdobou, celý dům je vyzdobený a dokonce máme už i stromeček.
To je prozatím všechno a uvidíme, co přinesou další týdny.
smažení krocana
thanksgiving
vánoční výzdoba
sníh
Heřman Červinka, Čestice
student v USA, výherce stipendia, ročník 2025-2026