Úspěšné zakončení studia na střední škole v USA

Na středních školách v USA neexistuje jednotná povinná maturitní zkouška pro všechny americké středoškoláky, jako je tomu například v České republice nebo i dalších evropských zemích. Místo toho se středoškolské vzdělání v USA zakončuje udělením diplomu po úspěšném dokončení všech požadovaných kurzů a splnění ostatních školních požadavků.

Kredity

Střední školy v USA mají obecně pevně stanovený soubor kreditů, které studenti musí absolvovat, aby získali středoškolský diplom. Kromě kreditů za určité předměty může být vyžadována účast ve specifických kurzech, mimoškolních aktivitách nebo službě ve prospěch komunity.

Standardy

I když ve Spojených státech amerických existuje několik národních standardů pro vzdělávání, konkrétní požadavky mohou být upraveny na úrovni jednotlivých států a školních distriktů. V důsledku toho se mohou požadavky pro získání středoškolského diplomu mírně lišit právě v závislosti na lokalitě.

Testy

Středoškoláci v USA mohou také absolvovat některé standardizované testy, jako jsou SAT nebo ACT, které mohou být použity při přijímání na vysoké školy. Nicméně, úspěšné složení těchto testů není podmínkou pro získání středoškolského diplomu.

Američtí studenti středních škol v USA obvykle obdrží středoškolský diplom po úspěšném dokončení všech požadovaných požadavků a kreditů, a maturita není nezbytná pro absolvování střední školy.

Více informací o systému vzdělávání v USA se můžete dočíst v tomto článku: Systém vzdělávání v USA

Potřebujete s výběrem studia pomoci?

Poraďte se s Janou Rule, majitelkou CCI

konzultace zdarma
Další Prom a setkání s paní Lee

Další Prom a setkání s paní Lee

Zdravím všechny mé čtenáře, nemůžu uvěřit, že už se to všechno blíží ke konci. Dnes se pobavíme o dalším Prom a jaké to bylo se opět vidět s paní Lee. celý příspěvek

Další změna rodiny?

Další změna rodiny?

Ano čtete správně, po třech měsících v Mission Viejo jsem si znovu sbalila celý život do kufru a vyrazila o dům dál. Vím, že to nezní jako zrovna dobrá zpráva, ale tentokrát z toho vyplynul asi ten nejlepší závěr mého pobytu. celý příspěvek