Kolik peněz a jak vysoké kapesné s sebou student potřebuje na studium v USA?

Co je kapesné

Kapesné jsou částkou peněz, kterou si studenti mohou vzít s sebou na svůj výměnný pobyt v USA, zejména pokud studují na střední škole. Tato částka peněz je určena na pokrytí osobních výdajů studenta během jeho nebo jejího pobytu v zahraničí. Záleží na konkrétní organizaci, programu a dohodě mezi studentem, jeho nebo jejími rodiči a školou, jaký bude přesný rozsah a výše kapesného.

Co všechno by mělo kapesné pokrýt?

Kapesné peníze by měly pokrýt následující náklady:

  • Osobní výdaje - To zahrnuje nákupy oblečení, obuv, hygienické potřeby a další osobní předměty, které student potřebuje během pobytu.
  • Volný čas - Studenti budou chtít trávit volný čas a výlety po USA. Kapesné peníze mohou být použity na vstupy do muzeí, návštěvy atrakcí a zážitky mimo školu.
  • Místní doprava - Pokud studenti budou potřebovat cestovat po městě nebo do školy, mohou kapesné peníze pokrýt náklady na jízdenky na veřejnou dopravu nebo na jako příspěvek na benzín (studenti středních škol nesmí řídit motorové vozidlo).
  • Strava - Studenti si musí si sami platit stravování ve škole, v případě, že jsou na výletě, aktivitě mimo domov atp.
  • Telefon a komunikace - Kapesné může být použito na placení mobilního telefonu a internetu, aby studenti mohli zůstat v kontaktu se svými rodinami a přáteli.

Výše kapesného může být různá a závisí na mnoha faktorech, včetně regionu, ve kterém student pobývá, a dohodě s rodiči a školou. Je důležité, aby studenti a jejich rodiče měli jasné informace o tom, jaký rozpočet mají k dispozici a jak s ním hospodařit během výměnného pobytu. Osobně doporučuji částku 250 - 250 USD/měsíc, na první i poslední měsíc o něco více, jsou zde zvýšené náklady spojené se školou a akcemi v ní (zápis do sportů, výlety, graduation atp.).

Potřebujete s výběrem studia pomoci?

Poraďte se s Janou Rule, majitelkou CCI

konzultace zdarma
Další Prom a setkání s paní Lee

Další Prom a setkání s paní Lee

Zdravím všechny mé čtenáře, nemůžu uvěřit, že už se to všechno blíží ke konci. Dnes se pobavíme o dalším Prom a jaké to bylo se opět vidět s paní Lee. celý příspěvek

Další změna rodiny?

Další změna rodiny?

Ano čtete správně, po třech měsících v Mission Viejo jsem si znovu sbalila celý život do kufru a vyrazila o dům dál. Vím, že to nezní jako zrovna dobrá zpráva, ale tentokrát z toho vyplynul asi ten nejlepší závěr mého pobytu. celý příspěvek