Jak řešit stesk při studijním pobytu v USA

Středoškolský program v USA může být vzrušující, ale také přináší nové výzvy a může se objevit pocit stesku nebo nostalgie. Zde je několik způsobů, jak se vyrovnat se steskem během pobytu v USA.

Hledejte podporu u vrstevníků

Navázání přátelství a vytvoření sociální sítě ve škole a komunitě může být užitečné při zvládání stresu a stesku. Sdílejte své pocity se svými spolužáky a najděte si společnou aktivitu, která vám pomůže odvést myšlenky. Více v článku Volnočasové aktivity při studiu na amerických školách.

Zapojte se do místního života

Aktivní účast ve školních a místních aktivitách může pomoci při začlenění do nového prostředí a získání nových zážitků. Zkuste se připojit k nějakému klubu, sportovnímu týmu nebo dobrovolnické organizaci. To vám umožní navázat nová přátelství a rozptýlit svou mysl viz článek Jak si zpestřit studium na střední škole v USA.

Udržujte zdravý životní styl

Pečujte o své fyzické a duševní zdraví. Vyhraďte si čas na cvičení, dostatek spánku a stravu bohatou na živiny. Pamatujte také na to, že relaxace a vyrovnávání se s emocemi je důležité. Můžete vyzkoušet techniky jako meditace, jóga, psaní deníku nebo blogu.

Užívejte si a objevujte nové věci

Přijměte své nové prostředí a zkoumejte okolí. Využijte možnosti, které vám nabízí pobyt v USA, a objevujte nová místa, kulturu a tradice. Zapojte se do výletů, poznávejte nové aktivity a najděte si zálibu, která vám přináší radost. Mnoho dalších tipů najdete v článku Získejte ze studia v USA maximum.

Sdílejte své pocity

Sdělte své pocity a stesky své hostitelské rodině, vymyslete společný program. Nezavírejte se u sebe v pokoji!

Omezte komunikaci s ČR

Přílišná komunikace s rodinou a přáteli v ČR (více jak jednou v týdnu) škodí adaptaci a začlenění se. Energii věnujte lidem ve svému okolí, nikoli těm, co jsou za mořem.

Pokud stesk přetrvává nebo se zhoršuje a negativně ovlivňuje váš pobyt, je dobré se obrátit na odbornou pomoc (organizace, školní psycholog, organizace v ČR).

Vše má řešení, jen je potřeba komunikovat a sdělit své pocity!

Potřebujete s výběrem studia pomoci?

Poraďte se s Janou Rule, majitelkou CCI

konzultace zdarma
Další Prom a setkání s paní Lee

Další Prom a setkání s paní Lee

Zdravím všechny mé čtenáře, nemůžu uvěřit, že už se to všechno blíží ke konci. Dnes se pobavíme o dalším Prom a jaké to bylo se opět vidět s paní Lee. celý příspěvek

Další změna rodiny?

Další změna rodiny?

Ano čtete správně, po třech měsících v Mission Viejo jsem si znovu sbalila celý život do kufru a vyrazila o dům dál. Vím, že to nezní jako zrovna dobrá zpráva, ale tentokrát z toho vyplynul asi ten nejlepší závěr mého pobytu. celý příspěvek